Автомобилите за контрол на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация вече са оборудвани

...
Автомобилите за контрол на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация вече са оборудвани
Коментари Харесай

Автомобилна администрация вече разполага с ПОС терминали за плащане на глоби

Автомобилите за надзор на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация "  вече са оборудвани с ПОС терминални устройства, оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията.

Те са свързани с електронната система за надзор на Агенцията, в която са генерирани и наказателните постановления.

ПОС терминалните устройства дават опция за заплащане на наказателните постановления от извършители, които са задгранични жители без непрекъснат адрес на територията на България, както и български жители. 

В случай че нарушителят не желае да апелира санкцията, може да я заплати незабавно посредством ПОС терминал или по банков път в 14-дневен период, като и в двата случая цената на санкцията се понижава с 20%.

Чрез въвеждането на този способ на възнаграждение ще бъде повишена събираемостта на санкциите и ще се понижи административната тежест, прецизират от министерството.

Оборудването на колите с ПОС терминали стартира поетапно при започване на месеца. До момента над 10% от нарушителите без непрекъснат адрес на територията на България са се възползвали от този метод на възнаграждение на санкциите, демонстрират данните на Министерството на превоза и известията. 

Българска телеграфна агенция напомня, че през ноември Министерство на вътрешните работи заяви за нова процедура за уведомяване при публикуван фиш, електронен фиш или наказателно разпореждане за нарушаване на Закона за придвижването по пътищата. Новият способ е посредством малко текстово известие по телефона (SMS), по е-поща или Вайбър.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР